Creatief Alternatief 2012: 'De Creatieve Toer'
Liet u zich inspireren door de creatieve vakscholen?

Hartelijk dank aan iedereen die erbij was. Dankzij uw enthousiasme zijn alle bijeenkomsten voor de organiserende scholen zeer succesvol verlopen.

De samenwerkende creatieve mbo-vakscholen organiseerden drie regionale bijeenkomsten. Op alle locaties boden zij eenzelfde programma van 9.30 tot 15.00 uur.

De doelgroep bestond uit decanen en creatieve vakdocenten van vo-scholen. De samenwerkende vakscholen zijn vast van plan in 2014 weer informatieve bijkomsten te organiseren over het opleidingenaanbod van de zelfstandige Nederlandse creatieve mbo-vakscholen.

Regio Noord en Oost: donderdag 1 november 2012
Cibap / Zwartewaterallee 10 /  8031 DX Zwolle

editie noord-oostDe bijeenkomst in Zwolle werd georganiseerd op Cibap Vakschool voor verbeelding. Bijna 70 decanen en vakdocenten van vo-scholen uit de regio Noord hadden zich aangemeld. Coby Zandbergen heette alle bezoekers welkom en oud-student van het Cibap Dick van 't Hof gaf een inspirerende lezing over zijn loopbaan. De workshops, speeddaten met studenten en de infomarkt werden door de aanwezigen bijzonder gewaardeerd.

Bekijk de foto's op de Facebookpagina van Cibap

Regio Zuid: donderdag 15 november 2012
SintLucas / Burgakker 17 / 5281 CH Boxtel

Regio Midden en West: donderdag 6 december 2012
Mediacollege Amsterdam / Contactweg 36 / 1014 AN Amsterdam

bijeenkomst midden-westDe editie Midden en West vond plaats bij het Mediacollege Amsterdam (Ma). Ondanks het enorm slechte weer en de files mochten we 53 decanen en docenten in de creatieve vakken verwelkomen. Han Smits, lid van het college van bestuur van Mediacollege Amsterdam, opende de bijeenkomst. Vervolgens gaf hij het woord aan regisseur Arjen Hosper die vertelde over het filmproject Lus. Hierin werken studenten van Ma samen. In de workshops productontwerp, mediavormgeven en styling gingen de aanwezigen enthousiast aan de slag onder begeleiding van studenten en docenten van de verschillende mbo-vakscholen. Na een heerlijke lunch vroegen de decanen en docenten onze studenten de oren van het hoofd tijdens de speeddates. De dag werd afgesloten met een infomarkt en een borrel.

Bekijk de uitgebreide fotoreportage

Aanmelden
Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt tot 100 deelnemers per locatie.

De uitnodiging is per schoolpost van EDG verstuurd naar decanen en docenten in de creatieve vakken van vo-scholen.
Geen uitnodiging ontvangen? Download de uitnodiging (pdf, 2 MB)

Creatieve mbo-vakscholen
'De Creatieve Toer' is een initiatief van de zeven zelfstandige creatieve mbo-vakscholen: Cibap vakschool voor verbeelding, Grafisch Lyceum Utrecht, Grafisch Lyceum Rotterdam, Nimeto Utrecht, Mediacollege Amsterdam, SintLucas en HMC mbo-vakschool voor hout, meubel en interieur.


 
Home
Programma
Adressen en open dagen
 
De Creatieve Toer
 
Eerdere edities:
Creatief Alternatief 2011
Creatief Alternatief 2010
Creatief Alternatief 2009
 

 

 

 

 

 

CIBAP vakschool voor verbeelding Grafisch Lyceum Rotterdam SintLucas HMC mbo-vakschol voor hout, meubel en interieur Mediacollege Amsterdam Nimeto Utrecht Grafisch Lyceum Utrecht