Creatief Alternatief 2011:
BELEEF de bevlogenheid van creatieve vakscholen

 
 
Home
Bijeenkomst Utrecht
Bijeenkomst Eindhoven
Bijeenkomst Zwolle
Adressen en open dagen
 
Creatief Alternatief 2010
Creatief Alternatief 2009
 

De creatieve mbo-vakscholen van Nederland hebben gezamenlijk drie regionale bijeenkomsten georganiseerd voor decanen en vakdocenten van vo-scholen. Deze informatieve en actieve evenementen vonden plaats op 24 november 2011 in Utrecht, op 1 december 2011 in Eindhoven en op 8 december 2011 in Zwolle.

Bij iedere bijeenkomst verwelkomden de vakscholen ongeveer 75 belangstellenden. Zij maakten kennis met de verschillende vakscholen, opleidingen en creatieve beroepen. De drie bijeenkomsten hadden een zelfde programma.

Na een welkomstwoord lieten prominente sprekers uit de branches vormgeven, meubelontwerp en styling hun bevlogenheid voor hun vak zien. Deze sprekers zijn oud-studenten van de vakscholen die het ver geschopt hebben in hun vak. Vervolgens gingen de aanwezigen zelf actief aan de slag in workshops waarin zij begeleid werden door studenten van de verschillende opleidingen. Na de lunch konden de aanwezigen speeddaten met studenten, de bijeenkomsten sloten af met een gezellige informatiemarkt.

Enthousiaste reacties
De decanen en creatief vakdocenten reageren erg enthousiast na afloop van de bijeenkomsten. 'Een echte eye-openener' en 'dit kan ik prima gebruiken voor mijn leerlingen', waren slechts enkele van de vele positieve reacties. De vakscholen organiseerden voor het derde jaar op rij informatieve bijeenkomsten onder de noemer 'Creatief Alternatief''. Dit jaar deden voor de eerste maal alle acht creatieve mbo-vakscholen mee in drie regionale bijeenkomsten.


Regio midden en west: 24 november 2011
Grafisch Lyceum Utrecht

Regio zuid: 1 december 2011
De Eindhovense school

Regio noord en oost: 8 december 2011
Cibap vakschool voor verbeelding

NVS-NVL
Bij de organisatie van 'Beleef' hebben de scholen ook samengewerkt met de NVS-NVL. De bijeenkomsten waren ondere opgenomen in de Studiegids 2011-2012 met het aanbod van studiedagen voor schooldecanen, leerlingbegeleiders en vakdocenten.

Creatieve mbo-vakscholen
Voor een leerling met ambities in de creatieve industrie is een opleiding aan een creatieve vakschool de beste keuze. BELEEF werd u aangeboden door de acht Nederlandse zelfstandige creatieve mbo-vakscholen: Grafisch Lyceum Utrecht, Nimeto Utrecht, Grafisch Lyceum Rotterdam, Sint Lucas Boxtel, Mediacollege Amsterdam, De Eindhovense school, Cibap vakschool voor verbeelding (Zwolle) en HMC mbo-vakschool voor hout, meubel en interieur (Amsterdam en Rotterdam).