Passie voor Creatie

Creatief Alternatief 2010
donderdag 11 november, 09.30 - 14.30 uur

     
 

Passie voor Creatie
Passie voor Creatie vond plaats op donderdag 11 november 2010. Ook voor de organisatoren en de meewerkende stuidenten was het een informatieve, creatieve en leerzame bijeenkomst. Decanen en docenten in de creatieve vakken, bedankt voor uw komst!

Studnten van nimetoDe creatieve mbo-vakscholen lieten zien wat hun passie is: creativiteit, persoonlijke aanpak, veiligheid door overzichtelijkheid en respect voor het individu. De vakscholen staan voor kleinschaligheid
en gespecialiseerde kwaliteitsopleidingen.

Programma
Heleen van Baarsen, locatiedirecteur van het HMC Amsterdam, verwelkomde de 60 decanen en docenten. Vervolgens belichtte Han Smits, cvb-lid van het mediacollege Amsterdam, het bijzondere van de creatieve vakscholen.

Drie sprekers uit de wereld van grafisch vormgeven, meubeldesign en Styling lieten de bezoekers zien wat hun Passie voor Creatie is.
Ruud Winder, oprichter en designer Bureau Gras
Sjoerd Vroonland, aanstormend meubeldesigner
Els den Dekker, styliste bij De Bijenkorf, Den Haag

Docenten van X11 schoolvoorgrafimedia, UtrechtDaarna gingen de decanen en docenten in de creatieve vakken zelf aan de slag. Onder leiding van studenten en docenten van de creatieve vakscholen maakten zij in drie workshops kennis met grafisch ontwerp (linodruk), styling en meubelontwerp.

De resultaten vindt op de pagina 'resultaten workshops'.

Na de lunch konden de decanen speeddaten met studenten van alle opleidingen die de creatieve mbo-vakscholen te bieden hebben. Aan het eind van de dag konden zij terecht met al hun vragen op de informatiemarkt die afgesloten werd met een gezellig hapje en drankje.

Foto's van Passie voor Creatie vindt u op de pagina 'Foto-impressie'.

Creatief Alternatief
Passie voor Creatie was de tweede editie van Creatief Alternatief. De creatieve mbo-vakscholen organiseren jaarlijks een informatieve bijeenkomst voor decanen en docenten in de creatieve vakken. Wilt u vroegtijdig op de hoogte zijn van de volgende editie? Neem contact op met de organiserende vakscholen.

Dit jaar vond ‘Creatief Alternatief’ plaats in Amsterdam bij
HMC mbo-vakschool voor hout, meubel en interieur

Creatieve mbo-vakscholen
Creatief Alternatief 2010 ‘Passie voor creatie’ werd u aangeboden door vijf creatieve vakscholen:

Nimeto Utrecht, HMC mbo-vakschool voor hout, meubel en interieur, Grafisch Lyceum Utrecht, Mediacollege Amsterdam en Grafisch Lyceum Rotterdam.

 

 

 
Home
Foto-impressie
Resultaten workshops
Adressen en open dagen
 
Creatief Alternatief 2009

 


 

   

Grafisch Lyceum Utrecht

HMC mbo-vakschool voor hout, meubel en interieur

Nimeto Utrecht

Mediacollege Amsterdam

Grafisch Lyceum Rotterdam

   

 

 

pictures