Creatief Alternatief

Creatieve mbo-vakscholen

   
Home
 
 
 
 
 
 
 

 

crewCreatief Alternatief vond plaats op 8 oktober 2009 in het gebouw van Nimeto in Utrecht. Vijf creatieve mbo-vakscholen organiseerden deze informatieve bijeenkomst voor decanen en docenten in de creatieve vakken uit de regio's Midden-Nederland en Noord- en Zuid-holland. De scholen zijn er trots op dat zij 100 deelnemers mochten verwelkomen. Alle deelnemers: hartelijk dank voor uw belangstelling en interesse.

Ondersteuning bij opleidingskeuze is belangrijk
Betty Heimans, voorzitter CvB van het Grafisch Lyceum Utrecht opende de bijeenkomst. 'Voor onze aankomende studenten is het enorm belangrijk dat decanen en docenten hen ondersteunen en begeleiden bij hun keuze voor een creatieve opleiding in het mbo'.

Creativiteit bij leerlingen
Hans Verschoor, voorzitter CvB van Nimeto Utrecht ging nader in op creativiteit. Wat heeft een creatieve leerlingen nodig in de begeleiding en stimulering van zijn of haar talent? 'Onze scholen zijn een alternatief ten opzichte van opleidingen waar een eigen richting van de leerling niet gevraagd wordt en een eigen invulling vaak niet op prijs gesteld wordt.'

Workshops
In drie workshops gingen de deelnemers daarna zelf aan de slag. Zo maakten zij kennis met technieken en denkwijzen waarmee onze studenten zich bezighouden tijdens hun studie. De resultaten kunt u bekijken op de verdere pagina's van deze website.

Informatiemarkt
abe nederlofNa de lunch met creatief wedstrijdelement konden de deelnemers zich op de informatiemarkt informeren over het opleidingenaanbod en de onderwijsvisie van de creatieve mbo-vakscholen. Voorlichters van de scholen gaven antwoord op vragen over intakeprocedures, toelatingseisen en bijvoorbeeld de mogelijkheden voor studenten die speciale begeleiding nodig hebben. Met een informele borrel sloten de deelnemers en organisatoren een interessante dag af.

Tijdens de lunch lieten de deelnemers hun bord fotograferen. Rechts ziet u het bord van de winnaar: Abe Nederlof van het Broecklandtcollege in Breukelen. Zijn collega's namen zijn prijs voor hem in ontvangst.

Mbo-vakscholen, een prima keus
Voor leerlingen met ambities in de creatieve industrie is een opleiding aan een creatieve vakschool een prima keus. Vakmanschap en creativiteit staan centraal. Kleinschaligheid en kennis van het beroepenveld bieden leerlingen een veilige en professionele leeromgeving. De mbo-vakscholen hebben intensieve banden hebben met het bedrijfsleven. Hierdoor zijn de stages en de voorbereiding op de beroepspraktijk van hoge kwaliteit.

 

 

 
 

‘Creatief Alternatief’ werd u aangeboden door de creatieve mbo-vakscholen als troost voor het afblazen van de Studiebeurs: HMC mbo-vakschool voor hout, meubel en interieur, Nimeto Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, Mediacollege Amsterdam en Grafisch Lyceum Rotterdam.